3 indivizi sunt cercetați penal pentru furt și escrocherie de către polițiștii sectorului Râșcani

Recent, ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani, în urma măsurilor întreprinse au reținut 3 bărbați, doi dintre care cu vârstele de 20 de ani și unul de 21 de ani, originari din or.Orhei și Strășeni, fiind suspectați de comiterea unui furt și a unei escrocherii.

0

Potrivit unui comunicat emis de Direcția de Poliție a mun. Chișinău, polițiștii au fost sesizați la data de 20 octombrie, de către administratorul unui SRL comunicând că din oficiu acestuia, au fost sustrase mai multe bunuri materiale.  La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Astfel în urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașii au pătruns în oficiu prin acces liber de unde au sustras mai multe haine.

Ulterior, suspecții prin inducere în eroare, s-au prezentat drept clienți ai buticului respectiv, și invocând că anterior au făcut cumpărături iar mărimile hainelor nu s-au potrivit, au restituit  în jur de 2 costume, 2 cămași și o pereche de pantofi, încasând de la SRL suma de circa  8750 lei. Mai mult decât atât prejudiciul cauzat a fost estimat de către proprietar la circa  12 720 lei.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt și escrocherie iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea suspecților. Astfel în urma măsurilor făptașii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Menționăm că bărbații sunt cercetați penal pentru furt și escrocherie care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture