Unii judecători din Bălți își tratează bolile în Egipt

0

În Republica Moldova aproape 25% dintre locuitori se află în slujba statului. Printre ei sunt procurori, judecători, învățători, polițiști, medici, într-un cuvânt, bugetari. În fiecare an aceștia beneficiază de vacanțe, indemnizații și concedii. Unii își respectă cu strictețe obligațiile de serviciu, alții nu prea. Recent, pe adresa portalului de știri nordnews.md, a ajuns o scrisoare, în care magistratul Judecătoriei Bălți, Mihail Cojocaru, este acuzat că s-ar fi aflat în Egipt în timpul concediului medical. De cealaltă parte, magistratul susține că el este cel neîndreptățit și cere compensații bănești, transmite nordnews.md.

„În urma respingerii cererii de acordare a concediului suplimentar, magistratul s-a adresat cu o acțiune în judecată, privind încasarea prejudiciului moral în suma de un milion de lei”, povestește Dumitru Gherasim, președinte al Judecătoriei Bălți.

Mihail Cojocaru a apărut pentru prima dată în atenția publică atunci, când a vorbit despre faptul că este discriminat în legătura cu gradul său de dizabilitate.

„Prin anumite tehnici și tactici se încearcă să mi se arate unde îmi este locul”, susține Mihail Cojocaru, judecătorul la Judecătoria Bălți.

„Nimeni nu-și bate joc de dumnealui, absolut. Nimeni nu-l alungă, nimeni nu-i pune piedici”, spune președintele Judecătoriei Bălți.

Mihail Cojocaru susține că la angajare a prezentat toate actele necesare și a solicitat să i se respecte drepturile și după cinci ani de rugăminți s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii.

„Într-un final, Consiliul Superior mi-a dat dreptate. A admis parțial cererea mea. Ca să vă zic, până la moment, așa și nu mi s-a achitat, după cum eu consider corect și ne aflăm într-un litigiul cu administrația instanței”, afirmă Mihail Cojocaru.

Partea vătămată din dosar, autorul plângerii care a ajuns la adresa redacției noastre, susține că Mihail Cojocaru „în mod intenționat trage de timp, (…) ca să treacă termenul de atragere la răspundere a persoanei vinovate”, iar în loc să muncească, își organizează concedii peste hotare.

„În loc ca doamnei acesteia să i se lămurească, i s-a spus: „Dumneavoastră știți care e problema? Cojocaru a plecat în Egipt”. Vă arăt și pașaportul meu. Nu există nicio ștampilă că eu aș fi ieșit din țară. Ulterior, dacă se va constata că, într-adevăr, au fost niște insinuări și niște intimidări, vă dați seama că eu iarăși o să cer milionul, da? Și iarăși o să spuneți că eu sărăcesc Judecătoria Bălți”, afirmă Mihail Cojocaru.

Toate detaliile investigației pot fi cicite aici: nordnews.md.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture