30 de zile de arest la domiciliu pentru Serghei Răilean, fostul director al ASP

0

Fostul director al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău (Ciocana), după ce procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea arestului preventiv, scrie Agora.md.

După emiterea încheierii judecătorești la finele zilei, procurorii o vor studia și vor examina oportunitatea contestării acesteia la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, la 17 noiembrie curent, Serghei Răilean a fost reținut de procurori în urma unor percheziții matinale. Acesta este acuzat de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact, în perioada în care a condus Agenția, bănuitul ar fi facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul lui Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture