450 de angajați IGSU și 150 de autospeciale sunt gata să intervină în situații de risc în noaptea dintre ani

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență 450 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică sunt gata să intervină în situații de risc în noaptea dintre ani.

0

 Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor de risc. În vederea prevenirii situațiilor excepționale specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special ce ține de utilizarea surselor de încălzire și exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii roagă cetățenii să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții. Cel puțin asta reiese din comunicatul emis de IGSU al MAI. 

Mai mult, de recomandări au parte și persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit. Întru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte, sau neautorizate. În cazul defecțiunilor este indicată invitarea specialiștilor pentru remedierea problemei. Pompierii avertizează persoanele să nu lanseze materialele pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit, clădirilor, sau spațiilor forestiere.

Nu este indicată lansarea focurilor de către copii, întrucât aceștia ar putea obține traumatisme și arsuri. Dacă totuși iubitorii de focuri de artificii vor să lanseze aceste materiale ar fi indicat ca acestea să fie lansate la distanțe îndepărtate de oameni și clădiri. O atenție separată este acordată pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice. În condiții de temperaturi oscilante oamenii sunt rugați să evite mersul și pescuitul pe râuri și lacuri și să monitorizeze strict copii. Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător conform condițiilor de iarnă și să respecte regimul de viteză. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture