5 agenţi economici, care au permis organizarea nunţilor şi cumetriilor în pandemie, au fost sancţionaţi

Pe parcursul ultimei săptămâni, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au verificat 171 obiective ale economiei naţionale, fiind depistate 46 încălcări. Drept urmare, au fost aplicate măsuri contravenţionale la 20 saloane şi frizerii, 16 prestatori de servicii de comerţ şi 7 prestatori de servicii medicale şi farmaceutice, relatează tvrmoldova.md

Totodată, în perioada 22-27 iulie, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au verificat 444 unităţi economice, fiind identificate 33 neconformităţi.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost înregistrate peste 166 apeluri la Serviciul 112, cu privire la informarea despre încălcările măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19, observate în locurile publice. Urmare, persoanele care nu s-au conformat cerinţelor au fost sancţionate.

De asemenea, au fost documentate 344 contravenţii. Cele mai frecvente încălcări au fost depistate la vizitatorii spaţiilor publice deschise şi închise-76, agenţi economici- 40, comercianţi- 38. Mai mult de 100 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie în sănătate publică, în unităţile de agrement şi transport public, au fost sancţionate.

Totodată, 5 reprezentanţi ai localurilor de alimentaţie publică care au permis organizarea ceremoniilor (nunţi, cumetrii) au fost sancţionaţi. La fel, 9 prestatori de servicii de recreere (bazine, terase) au fost sancţionaţi din cauza admiterii unui număr mare persoane.

Au fost depistate 92 cazuri în care cetăţenii nu au respectat regimul de autoizolare.

Reiterăm obligativitatea respectării regimului de autoizolare timp de 14 zile pentru:

– persoanele testate pozitiv cu forme uşoare ale bolii;

– persoanele contacţi cu pacienţi infectaţi;

– persoanele vindecate cu testul negativ după tratamentul infecţiei;

– cetăţenii care au intrat pe teritoriul RM.

Rămâne în vigoare interzicerea activităţii parcurilor de distracţie, locurilor de agrement, terenurilor de joacă în perioada stării de urgenţă în sănătate publică.

Sursa: tvrmoldova.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture