505 de infectați în R. Moldova. Starea pacienților

În Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 505 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal. 80 de cazuri sunt import, iar 425 cu transmitere locală.

Totodată, ministra Sănătății a declarat că 62 de persoane sunt în stare gravă, 221 în stare medie și 158 în stare satisfăcătoare.

Spitalul raional Ștefan Vodă este în carantină, iar toți pacienții sunt redirecționați către municipiul Chișinău.

De menționat că încă 2 persoane sunt vindecate, astfel numărul persoanelor vindecate în total este de 26.

Persoanele suspecte care au fost aduse la spital dar nu li s-a confirmat COVID-19 oricum trebuie să stea la domiciliu 14 zile.

Intrările și ieșirile trebuie să fie strict monitorizate.

Toți conaționalii noștri care revin acasă, indiferent din ce tip de deplasare, rămân acasă în autoizolare dublă: față de societate și față de propriile familii, pentru a reduce riscul de infectare a celor din jur“, a declarat Furtună în cadrul briefingului de presă.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 6 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Amintim că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

– Evitați locurile publice. Stați acasă;

– Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

– Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Sursa:știri.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture