A FOST LANSATĂ CEA DE-A TREIA EDIȚIE A CĂRȚII ROȘII

A treia ediție a Cărții Roșii a fost lansată. În noua variantă a cărții sunt incluse 208 specii de plante și 219 specii de animale. În ediția dată au apărut 75 de specii de plante, care anterior nu erau considerate rare, însă acum se află în pericol de dispariţie. De asemenea, actuala publicaţie are capitole noi, în care sunt incluse specii rare de alge şi ciuperci, informează Realitatea.md.

În prima ediție a cărții apărută în 1976 erau incluse aproximativ 50 de specii de plante și animale rare, pe cale de dispariție. În cea de a doua ediție apărută în 2001 au fost incluse 126 de specii de plante şi 116 specii de animale.
Ediția a treia apărută în 2015 este una bilingvă, în română și engleză. Totodată, aceasta este bogată în ilustrații, care arată speciile de plante și animale rare. Editarea volumului a fost posibilă din sursele Fondului Ecologic. Cartea Roşie a Republicii Moldova a apărut la Editura „Ştiinţa” într-un tiraj de 3000 de exemplare.

Cartea Roșie a Republicii Moldova are scopul de a pune la dispoziția cercurilor ştiinţifice, factorilor decizionali de mediu, practicienilor şi a opiniei publice un document de bază pentru studierea profundă a biodiversităţii şi elaborarea acţiunilor în vederea restabilirii şi conservării ei.

Totodată, Cartea Roșie urmăreşte nu numai să caracterizeze și să prezinte starea ecologică actuală a speciilor de animale si plante vulnerabile, periclitate şi critic periclitate, dar propune şi acţiunile strict necesare pentru conservarea, reproducerea si valorificarea raţională a acestora.

La 8 mai este marcată Ziua Mondială a Cărții Roșii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture