A început curățarea Lacului Orășănesc

A început curățarea Lacului Orășănesc din Bălți. Responsabilă de lucrări este întreprinderea municipală ,,Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi”. Pentru purificarea apei și saturarea ei cu oxigen se folosește amestec de var. Totodată, soluția aduce beneficii și peștilor. În aceste scopuri, întreprinderea a achiziționat peste 8 tone de amestec de var. Pe suprafața de un hectar vor fi folosite 250 de kg de soluție.

Managerul întreprinderii, ne-a informat că dezinfectarea lacului va avea loc în trei etape. Conform planului, în a doua etapă, apa va fi dezinfectată cu peroxid de hidrogen. Astfel, vor fi întrunite toate condițiile ecologice, necesare peștilor din rezervor.

La moment, întreprinderea nu dispune de tehnica necesară și de susre financiare pentru a curăța nămolul de la fundul rezervorului. Pentru a menține. Pentru a îmbunătăți calitatea apei din lacurile din Bălți, întreprinderea, anual efectuează lucrări de dezinfectare și igienizare.

Experții recomandă o curățare complexă a rezervorului la fiecare 10 ani. În același timp se recomandă igienizarea, cel puțin o dată pe an

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture