A treia femeie, transportată la spitalul din București, a murit

Cea de-a treia femeie care a fost transportată la spitalul de Arși de la București în urma exploziei de la Piața Centrală s-a stins din viață pe patul de spital. Astfel, bilanțul victimelor a ajuns la patru. Toate cele trei victime care au fost transportate în România, după tragedia de la localul ”La Soacra” au decedat din cauza rănilor grave primate, informează Realitatea.md.

Amintim că incendiul s-a produs la 9 ianuarie, într-o clădire cu două etaje de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz. Incendiul, care a cuprins în total 55 de metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii.

Prima victimă s-a stins din viață la 17 ianuarie. Potrivit informațiilor, pacientul a suportat traumatismul combustional în urma deflagrației de la Piața Centrală. A doua zi, acesta a fost transferat în secția Terapie Intensivă a Centrului de Combustiologie, unde a primit tratament în volum deplin. Bărbatul avea ciroză hepatică în stare avansată, ceea ce a dus la deces. Acesta nu a fost grav rănit în urma incendiului de la Piața Centrală, având arsuri pe 20% din suprafața corpului.

A doua persoană decedată este o femeie transportată la Spitalul de Arsuri din București. Pacienta a beneficiat de trei intervenții chirurgicale, dar, din păcate, a decedat.

O altă persoană care a decedat, la 22 ianuarie, avea 36 de ani și a suportat traumatismul combustional în urma deflagrației, Boala arșilor cu suprafața de 33%, arsuri ale căilor respiratorii.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a anunțat că familiile victimelor exploziei vor primi ajutor financiar în valoare de 220 mii de lei. Ajutorul material va fi acordat diferenţiat, valoarea acestuia variind între 15 şi 25 mii de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

Anterior, și Primăria capitalei a decis să ofere ajutor material a câte 20 de mii de lei persoanelor care au avut de suferit ca urmare a exploziei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture