Activitatea deputaților: Câte acte normative au fost adoptate

0

Deputații au adoptat mai mult de 60 la sută din toate proiectele de acte normative înaintate de la începutul legislaturii a XI-a a Parlamentului. Potrivit datelor statistice preliminare privind activitatea parlamentară în 2021, în perioada sus-menționată au fost înaintate 272 de proiecte de acte normative, inclusiv trei care nu au intrat în procedura legislativă. Din numărul total al proiectelor de acte normative înaintate, au fost adoptate 170 de acte normative, transmite Știri.md. 

Totodată, deputații au înaintat 200 de amendamente.

Pe parcursul sesiunii de toamnă – perioada 1 septembrie – 24 decembrie curent – în plen au fost înaintate două moțiuni, ambele fiind respinse.

În perioada de raportare, deputații au adresat 20 de întrebări în cadrul ședințelor plenare ale Legislativului și au făcut opt declarații politice.

Potrivit Constituţiei, dreptul de iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor, Preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a unităţii teritoriale autonome Găgăuzia.

Din momentul constituirii Parlamentului de legislatura a XI-a, deputații s-au întrunit în 25 de ședințe în plen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture