ACUZAREA CERE O SENTINȚĂ MAI DURĂ PENTRU MEDICUL VIOLATOR DIN BĂLȚI

 

Atât apărarea, cât şi acuzarea au atacat cu recurs sentinţa de condamnare a medicului învinuit că ar fi violat mai multe paciente ale Internatului Psihoneurologic din Bălţi, scrie IPN. În total, şaisprezece paciente sunt vizate în dosar.

Procurorul de Bălţi, Viorel Tureac a precizat că acuzarea invocă blândeţea deciziei şi cere 15 ani de detenție. Asta după ce acum două săptămâni bărbatul a fost condamnat de instanţa de fond la 13 ani de închisoare.
Stanislav Florea se află în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea şi nu va fi întemniţat până la o decizie irevocabilă. Viorel Tureac a precizat că anterior nu au fost probleme cu inculpatul, mereu s-a prezentat la audieri, de aceea nu se va cere schimbarea măsurii de reprimare în arest. Medicul condamnat pledează nevinovat, iar la ultima ședință de judecată a declarat că nu a comis aceste violuri pe motiv că ar fi impotent.

BTV amintește că acest caz a ajuns în atenţia opiniei publice în 2013, când o pacientă şi-a anunţat rudele că ar fi fost violată de către medic. Bărbatul a lucrat timp de 27 de ani în calitate de medic terapeut la Internatul Psihoneurologic din Bălţi. A demisionat însă la începutul lunii ianuarie 2013, după ce a fost depusă prima plângere la poliţie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture