ADIO,MARTISOR-2017!

Festivalul Internațional de Muzică  Mărțișor 2017 s-a încheiat și la Bălți cu un concert inedit al formației de instrumentiști, Stil quartet din Sankt-Petersburg, Rusia. Oaspeții festivalului care au evoluat primii în spectacolul de închidere, au reușit să încingă atmosfera cu ajutorul instrumentelor populare rusesti. Aceștia i-au provocat pe spectatori să savureze din plin tradiționalele melodii ale folclorului rus.

Unul dintre soliștii  qurtetului de instrumentiști din Rusia ne-a împărtășit după culise emoțiile înainte de a ieși pe scenă.

De asemenea pe scenă Paltului de Cultură  și-au prestat talentul diverse ansambluri de muzică populară și dans. Spectatorii spun că astfel de evenimente mențin spiritual sărbătorilor tradiționale.

Am reuși să discutăm cu vocaliștii ansamblului de muzică populară, Doinița care în culise au organizat o mică repetiție, la care am asista și noi. Conducătorul artistic al grupului Angelica Furtuna-Taburceanu ne-a spus că așteaptă cu sufletul la gură reacția sălii arhipline.

Nici un eveniment cultural de o asemenea anvergură nu trece fără prestația dansatorilor ansamblului Vîntuleț. Renumitul coreograf și părintele spiritual al Vintuletului, Ion Cerempei  este mândru pentru discipolii săi și are emoții de fiecare dată când ei ies pe scenă.

La cea de a 51-a ediție a festivalului Mărțișor a participat și tânăra interpret de muzică ușoară Bogdana-Bianca Visterniceanu acompaniată de  taraful Vintulet al cărui conducator artistic este Veaceslav Taburceanu.

Artiștii au fost răsplătiți din plin de spectatori prin alauze zâmbete și voie bună.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture