Administrația Națională a Penitenciarelor: 32 de condamnați au fost transferați anul trecut din alte țări în Moldova ca să-și ispășească pedepsele

0

Pe parcursul anului 2021, au fost transferați în R. Moldova din alte state 32 de cetățeni care urmau să-și ispășească pedepsele cu privațiune de libertate. Cei mai mulți condamnați au fost escortați din Federația Rusă, informează Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), transmite agora.md. 

Potrivit legislației, R. Moldova în calitate de stat de condamnare sau în calitate de stat de executare, poate declanșa procedura de transfer din altă țară a persoanei condamnate. Acest lucru se întâmplă fie la cererea condamnatului, fie urmare a adresării reprezentanților legali cum ar fi avocatul persoanei, soțul sau soția, sau rudele apropiate ca frații și surorile.

Transferul este asigurat de Administrația Națională a Penitenciarelor. Mai exact, în cadrul ANP, există o subdiviziune de specialitate care asigură organizarea, predarea și preluarea persoanelor condamnate din/în Republica Moldova dar și transferul deținuților dintr-un penitenciar în altul, în temeiul hotărârilor judecătorești.

Totodată, subdiviziunea de resort asigură organizarea punerii în executare şi controlul executării materialelor privind transferul persoanelor condamnate din/în Republica Moldova pentru continuarea executării pedepsei.

Ultimul caz, a fost un transfer al unui moldovean din Turcia. Acesta a fost adus în Moldova unde își va ispăși pedeapsa cu. privațiune de libertate. Mai exact, acest a afost conamnat la detenție pe viață, potrivit, ANP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture