Al doilea medic infectat cu coronavirus în R. Moldova

Un alt medic din Chișinău a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie, medic reanimatolog la Spitalul Clinic Republican. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al spitalului, Mădălina Țurcanu.

Mai exact, femeia s-ar fi îmbolnăvit acum două zile, în timp ce intuba un bolnav de coronavirus și și-ar fi scos ochelarii de protecție.
Potrivit instituției medicale alți șase medici, care au fost în tură în acea zi, au fost plasați în carantină.

Precizăm că acesta este al doilea caz, când un medic din țara noastră se infectează cu acest virus. Primul medic din Chișinău, care a fost diagnosticat, este o femeie care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Medicul a fost testat pozitiv pe 19 martie.

Întrebați despre protecția medicilor, reprezentanții ministerului Sănătății au spus că toți lucrătorii medicali care tratează persoanele suspecte și confimate pozitiv cu noul coronavirus dispun de echipamente standarde ce sunt folosite și de medicii din alte țări. Totodată, angajaților instituțiilor medicale li se fac teste doar dacă prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.

Menționăm că, până la orele dimineții, pe teritoriul Republicii Moldova erau înregistrate 80 de cazuri de coronavirus.

Sursa agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture