Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Oamenii legii au fost alertați pe 10 iunie, în jurul orei 13:25 min, prin intermediul serviciului 112, de către o femeie. Aceasta le-a spus polițiștilor că în incinta instituției amplasate pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil, transmite Newsmaker.md.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU. Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în incinta clădirii.

În prezent, toate serviciile specializate activează la fața locului.

Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, iar circumstanțele celor întâmplate urmează a fi stabilite.

În urma verificării clădirii cât și adiacentului Judecătorii Chișinău, sediul Buiucani, nu au fost depistate obiecte explozibile.

Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare.

***

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 42 500 mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Foto: Newsmaker.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture