„Alte 20 de probe au fost expediate unui laborator din Germania”. Ce spune Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini de COVID în Moldova

Ministerul Sănătății a venit cu o explicație privind prezența noi tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în Republica Moldova. Reprezentanții ministerului au precizat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a expediat alte 20 de probe pentru examinare în Germania, iar rezultatele probelor expediate anterior au fost negative, scrie TV8.

„Cu privire la prezența noi tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în Republica Moldova, menționăm că, laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a recepționat primele rezultate primelor zece probe expediate laboratorului din Berlin. Astfel, conform rezultatelor, nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice. Totodată, ANSP a expediat alte 20 probe pentru examinare, aceluiași laborator”, menționează reprezentații Ministerului Sănătății.

„Menționăm că, la moment, testele privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat, care deține kituri speciale în acest sens. Însă, metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este metoda secvențierii. Reprezentanții MSMPS au avut o ședință cu specialiștii din cadrul laboratorului privat, în urma căreia au decis că vor fi expediate câteva probe laboratorului din Berlin, pentru a confirma veridicitatea rezultatelor”, au precizat angajații Ministerului Sănătății.

Conform Ministerului Sănătății, la moment, laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină. Însă, MSMPS a solicitat Organizației

Mondiale a Sănătății, suport privind dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvențiere, astfel încât, să fie posibilă depistarea și altor tulpini ale virusului SARs Cov-2.

Amintim că astăzi, 15 martie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că are confirmarea că în Republica Moldova este prezentă noua tulpină a virusului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture