Ambasadorul României în R. Moldova, despre retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, se arată sceptic privind retragerea cetățeniei române a ex-premierului Ion Chicu. Oficialul a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV8, că „nu poți pedepsi pe cineva pentru delict de opinie”.

De precizat că, în luna februarie curent, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a început examinarea cererii depuse de deputatul Parlamentului de la București Constantin Codreanu, care a solicitat retragerea cetățeniei române a ex-premierului Ion Chicu.

Următoarea ședință a ANC în care va fi dezbătut subiectul va avea loc la data de 2 aprilie, scrie Agora.md.

Sesizarea a venit urmare a unui scandal diplomatic între Republica Moldova și România. După ce europarlamentarul român Siegfried Mureșan a criticat modul în care Guvernul de la Chișinău, condus pe atunci de Ion Chicu, gestionează criza COVID-19, ex-premierul a reacționat: „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români, oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni”.Declarațiile au stârnit un val de critici.Ulterior, Ion Chicu a scris că mesajul său a fost interpretat eronat.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture