Ajutor pe timp de carantină:  Primăria Bălți va asigura cu produse alimentare 767 de persoane

La inițiativa lui Renato Usatîi, în jur de 800 de persoane nevoiașe din Bălți vor primi pachete cu produse alimentare din partea Primăriei. Propunerea edilului a fost votată marți de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale. Decizia a fost luată după ce mai mulți locuitori s-au adresat administrației cerând ajutor. Majoritatea acestora sunt oameni în vârstă, care practic au rămas fără surse de supravețuire.

Epidemia a schimbat complet sistemul relațiilor economice și relațiilor publice. Multe întreprinderi s-au închis, iar situația se înrăutățește cu fiecare zi ce trece. Primarul din Bălți susține că mulți locuitori ai orașului au apelat la administrația orașului, implorând ajutor: oamenii au rămas fără surse de supravețuire. Majoritatea sunt oameni în vârstă. Serviciul Asistență Socială a întocmit o listă de 767 de persoane.

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din Bălți de marți, Renato Usatîi a venit cu inițiativa ca aceste persoane să fie asigurate cu produse. Pachetele alimentare, al căror cost va fi de 780 de lei, va include produse esențiale. „ Tot mai mulți cetățeni, nu mai sunt doar cereri sau rugăminți, deja sunt strigăte la cer. Pot evita infecția, dar să moară de foame. Asta este înfricoșător “, a spus primarul.

Renato Usatîi :“Este o problemă care cu părere de rău este în municipiul Bălți și în toată țara. Tot mai mulți cetățeni, nu mai sunt doar cereri sau rugăminți, deja sunt strigăte la cer în ceea ce ține de situația economică. Foarte multe persoane nu mai au surse de existență. Conform informației care mi-a fost prezentată de Asistența Socială, în municipiul Bălți avem 767 persoane din diferite categorii aflați într-o situație materială dificilă”, a declarat Renato Usat și a adăugat că “fiecare colet va conține câte 2 kg de hrișcă, 2 kg de orez, 2 kg de făină de grâu, 2 borcane de tușoncă de vită, pate de ficat, salam Doktorskaia, unt, zahăr, paste făinoase, biscuiți, bomboane, ulei de floarea soarelui, apă potabilă, valoarea totală a acestuia fiind de 780 lei.”

2.000 de sticle de ulei de floarea soarelui au fost oferite de compania cu același nume.

Renato Usatîi:,,Vreau să mulțumesc companiei “Floarea Soarelui” care a oferit aceste sticle cu ulei. Potrivit calculelor făcute de ei, o persoană consumă lunar un litru de ulei, așa că au decis să ofere câte două sticle”, a spus primarul, care a dăugat că și alți agenți economici și-au propus ajutorul. Unii sunt gata să ofere apă, alții fructe.

Primarul a făcut apel către agenții economici de a susține cu produse locuitorii, care astăzi nu și le pot procura singuri.

ajutorcarantinăpensionariprimariaproducte alimentareБельцы