Donație de echipament medical pentru Spitalul de Psihiatrie din Bălți de la o fundație internațională

Timp de mai bine de 3 luni de când țara noastră se confruntă cu epidemia de COVID-19, iar spitalele și medicii sunt cei care stau în prima linie, salvând vieți, rezervele de echipament care sunt epuizate constant joacă rolul decisiv în tratarea și stoparea virusului. Cu o donație de echipament a venit în ajutorul luptei cu virusul și un club din Moldova, parte a unei Fundații Internaționale.

Zeci de cutii cu măști de protecție, pachete cu combinezoane și mănuși medicale au ajuns la destinație, Spitalul de Psihiatrie din Bălți, unde la moment se tratează de boli mentale peste 300 de persoane printre ei și pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

Secretara clubului spune că, în perioada de pandemie un lucru enorm a fost făcut de spitalele care tratează bolnavii cu probleme mentale. Pentru că situația a fost agravată de virusul COVID_19.

Echipamentul de protecție este unul indispensabil, mai ales acum pe timp de epidemie, când pentru a asigura protecția personalului dar și a pacienților, stocurile de măști, mănuși și salopete sunt epuizate rapid.

Reprezentații clubului vor merge și la șapte instituții medicale din țară pentru a duce donațiile din acest proiect. Următoarul pe listă este spitalul din Glodeni.

coronavirusdonațiespital