În piețele locale au apărut penenii verzi: de unde sunt aduși aceștea?

Sezonul fructelor moldovenești abia și-a făcut apariția, iar pepenii verzi  au apărut deja în vânzare în piețe și pe drumurile locale. Conform comercianților, aceștia sunt importați din Greia, Turcia și Ucraina. Persoanele dornice de a gusta din fructul delicios, pentru un kilogram ar trebui să plătească de la 9 la 12 lei. Vânzătorii asigură că cantitatea de nitrați în harbuz este normală, iar produsele sunt supuse unui control sanitar în fiecare zi. 

Totuși acest fapt nu-i face pe consumători să se grăbească să cumpere harbujii, fiind convinși că aceștea sunt plini de nitrați. Potrivit lor, mai bine e să aștepți sezonul harbuzului moldovenesc, aceștia fiind mai ieftini și mai siguri.

Corespondentul BTV a observat, că în piața locală au apărut piersici și caise. În general,  vânzătorii afirmă că aceștia sunt de producție autohtonă, fiind aduși din sudul țării. Prețul pentru caise începe de la 15 lei și poate ajunge până la 25 de lei, iar pentru piersici variază dela 8 până la 20 de lei, în dependență de mărimea și soiul acestuia.

Reamintim că săptămâna trecută inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au distrus aproximativ două tone de zemoși. Potrivit ANSA, după analizele de laborator s-a dovedit că concentrația de nitrați în pepenii galbeni a depăși norma admisă de două ori.

На бельцких рынках в продаже появились арбузы: откуда их везут?

На бельцких рынках в продаже появились арбузы: откуда их везут?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 30. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture