IGSU îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de Revelion și Crăciun specialiștii IGSU vin cu un șir de recomandări către cetățeni privind respectarea regulilor antiincendiare în locuințele acestora.

În contextul dat pompierii atenționează oamenii asupra respectării regulilor de instalare a pomului de Crăciun. Acesta trebuie să fie montat pe un suport stabil și sigur. Bradul nu trebuie să atingă podul și peretele, caloriferele și instalații electrice și cele de încălzit.

Totodată potrivit specialiștilor decorațiunile electrice defecte pot duce la izbucnirea arderii. Pentru evitarea producerii unui incendiu în incinta locuinței este strict interzis aprinderea lumânărilor pe brad, iar luminițele și ghirlandele electrice trebuie să fie stinse pe timp de noapte.

Angajații IGSU avertizează populația și despre pericolul utilizării incorecte a articolelor pirotehnice. Focurile de artificii trebuie să fie procurate doar în magazine specializate cu instrucțiunea de întrebuințare și certificatul de calitate. Pentru siguranța oamenilor, dar și a locuințelor acestora, salvatorii informează că inițierea instalațiilor pirotehnice se permite doar la aer liber, în locuri sigure și depărtate de locuințe, parcări și clădiri. Utilizarea acestora de către minori se interzice strict.

IGSU vine cu un îndemn către maturi de a monitoriza strict copiii, în special în perioada vacanței, să nu le permită jocul cu focul și inițierea articolelor pirotehnice de unii singuri. Pentru a evita traumele, nu se permite purtarea articolelor pirotehnice în buzunare, ținerea focurilor de artificii în mâini și îndreptarea acestora în direcția oamenilor. Totodată, angajații IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile antiincendiare, în special în perioada sezonului rece a anului. Pentru evitarea incendiilor în casele oamenilor, dar și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon este necesar ca sobele să fie verificate și utilizate în mod corespunzător. Cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile, dar și să fie prudenți la utilizarea instalațiilor electrice de încălzit.

antiincendiarede iarnăIGSUîn perioadaîndeamnăpopulațiaregulilesă respectesărbătorilor
Comments (0)
Add Comment