Realitatea nouă: în maternitatea din Bălți s-a deschis o secție pentru femeile cu coronavirus

Începând cu 16 iunie, în cadrul Centrului Perinatologic din Bălți funcționează o nouă secție pentru femeile în travaliu cu infecția de coronavirus confirmată. Acum maternitatea acceptă paciente din 11 raioane din nordul țării. Despre aceasta a comunicat medicul șef al instituției medicale, Carolina Frumusachi.

Secția a fost deschisă ținând cont de toate cerințele de securitate sanitară și epidemiologică. Este organizată separarea strictă a medicilor. Acum, în maternitate lucrează două echipe de medici – una, care deservește paciente cu COVID, cealaltă – femei în travaliu sănătoase. Intrarea și ieșirea din secția respectivă este separată, pentru a evita posibile contacte între infectați și femeile sănătoase.

La mai mulți nou-născuți, coronavirusul a fost deja identificat. Toți bebelușii primesc tratamentul și îngrijirile medicale necesare. Pacientele pot părăsi instituția medicală doar peste 10-14 zile de la internare, dacă testul arată un rezultat negativ.

Centrul Perinatologic din Bălți continuă să funcționeze în mod obișnuit. Acum în instituția medicală sunt internate 13 paciente cu cornavirus confirmat. Dintre acestea, 6 sunt însărcinate și 7 – femei în travaliu. De asemenea, virusul a fost confirmat la 7 nou-născuți.

centrul perinatologiccoronavirusmaternitate