ANDREI NĂSTASE S-A RETRAS OFICIAL DIN CURSĂ PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr s-a retras oficial din cursă electorală pentru funcţia de preşedinte. Andrei Năstase a depus o cerere în acest sens la Comisia Electorală Centrală și a fost votată unanim în cadrul ședinței de vineri, scrie unimedia.info

Totodată, Comisia l-a obligat pe Andrei Nastase să prezinte, în 24 de ore, raportul despre mijloacele financiare acumulate și cheltuielile efectuate în campania electorală.

La această solicitare, liderul PPPDA a declarat că îl va prezenta și că nu a beneficiat de niciun credit de la bugetul de stat.

Totuși, Nastase a cerut să i se explice unde scrie în lege că este obligat anume în 24 de ore prezentarea raportului financiar solicitat, însă răspuns nu a primit de la membrii CEC.

„Nu ne deranjează termenii, ne interesează legalitatea. Nu am cerut altceva să indice în proiectul de hotărâre, în actul normativ, pe care se bazează atunci când ne impune ceva. Ați văzut că nu au facut-o. Din câte știu eu nu este specificat în lege…”, a declarat Nastase.

Liderul PDA a decis săptămâna trecută să se retragă din cursă în favoarea unui candidat unic din partea PDA, PAS şi PLDM.

Astfel, candidatul PAS Maia Sandu a fost desemnată candidatul unic către va reprezenta cele trei partide la prezidenţialele din 30 octombrie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture