Angajații fostei Direcții 5 implicați în răpirea unui cetățean al Republicii Moldova

0
Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat un nou episod în cadrul dosarului intentat împotriva unor foști angajați din cadrul Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, cu implicarea unor angajați de rang înalt ai structurilor de forță ale autoproclamatei republici moldovenești nistrene (rmn).
Astfel, foștii funcționari cu statut special din cadrul MAI ar fi săvârșit un șir de acțiuni ilegale în privința unui fost conducător al așa-zisului „departament de interne” din regiunea transnistreană, manifestate prin filarea (urmărirea vizuală) ilegală pe teritoriul Republicii Moldova, răpirea și transmiterea acestuia autorităților nerecunoscute din stânga Nistrului.
În acest sens, pe parcursul lunii iulie 2018, au fost realizate ilegal și neîntemeiat măsuri speciale de investigație în privința unui cetățean al Republici Moldova, care la data de 27 iulie 2018, a fost oprit în trafic de către angajați ai IGP, în apropiere de municipiul Chișinău, și cu participarea unor persoane neidentificate la moment, exponenți ai structurilor de forță ale autoproclamatei rmn, a fost răpit, fiind transportat în municipiul Tiraspol. În consecință, victima acțiunilor ilegale a fost plasat în detenție de către autoritățile neconstituționale ale rmn.
În cazul în care vinovăția persoanelor implicate va fi dovedită, acestea riscă închisoare de la 10 la 13 ani (calificarea: art.164 alin.(3) lit.a), 327 alin.(3) Cod penal). Organele de drept reiterează apelul și îndemnă persoanele care ar fi putut fi victime ale acțiunilor abuzive din partea funcționarilor cu statut special din cadrul IGP să se adreseze Serviciului de Informații și Securitate sau PCCOCS.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture