Angajații grădinițelor din Bălți urmează să fie testați

Testul negativ la coronavirus este obligatoriu pentru angajații grădinițelor din Bălți. Măsura a fost discutată în cadrul unei ședințe a primărie. Viceprimarul a menționat că cheltuielile nu vor fi suportate de lucrători. Cheltuielile ar trebui să fie asigurate de direcția educație. 

Angajații instituțiilor preșcolare din Bălți vor fi testați la coronavirus. Autoritățile locale insistă asupra acestui lucru. Subiectul a fost discutat la ședința online a primărie. Nicolai Grigorișin a subliniat că fără un rezultat negativ al testului, niciun angajat al grădiniței nu va avea voie să lucreze. Viceprimarul a subliniat că Direcția Educație ar trebui să găsească fonduri pentru aceste scopuri – lucrătorii grădinițelor nu trebuie testați din sursele proprii.

Se planifică, începând cu 1 septembrie, că aproximativ 1800 de copii vor începe să frecventeze grădinițele din Bălți. În lipsei de personal, viceprimarul insistă asupra faptului că cine nu dorește să facă testul nu trebuie lăsat să lucreze. Din cauza unui copil sau angajat infectat, instituția poate fi pusă în carantină.

Amintim că toate grădinițele din Moldova au fost închise de la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Angajații grădinițelor din Bălți urmează să fie testați

Angajații grădinițelor din Bălți urmează să fie testați

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 17. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture