Angajatorii vor fi amendați? Aceștea sunt obligați să asigure vaccinarea personalului

Până la 1 septembrie 2021, șefii de instituții și întreprinderi din Republica Moldova trebuie să asigure vaccinarea a 70% din personal. Decizia a fost luată de către Comisia Națională pentru Situații de Urgență. Ulterior subiectul a fost discutat și în cadrul unei ședințe a comisiei locale. Membrii comisiei au căzut de acord cu propunearea de a imuniza toți angajații. Cu toate acestea, nu este clar cum ar trebui să acționeze angajatorul. Nimeni nu este în drept să oblige lucrătorii să se vaccineze. Mai mult ca atât au la dispoziție doar o lună pentru a îndeplini cerințele. Astfel administratorii instituțiilor riscă să nu facă față regulilor impuse de autorități.

Membrii comisiei au analizat și modelele aplicate de țările europene, unde oamenii sunt stimulați să se vaccineze prin recompense sau concedii. Totuși, acest lucru poate fi realizat doar de companiile private. Comisia din Bălți spune că decizia adoptată de Comisia Națională, trebui revizuită. Totodată aceasta cere un plan de acțiuni concrete, pe care ar trebui să-l îndeplinească angajatorii.

Reamintim că vaccinul este oferit gratuit și este disponibil pentru fiecare, indiferent de locul de reședință și de locul de muncă. Vă puteți imuniza în toate instituțiile medicale. Menționăm  că laboratorul german a confirmat prezența tulpinii “indiene” de coronavirus în Moldova. Conform rezultatelor, din cele 15 probe trimise laboratorului din Germania, la 12 a fost confirmată prezența tulpinei Delta. Cei din Sănătate precizează că toate vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor de Coronavirus.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture