ANGROSIST: PREȚUL LA MIEZUL DE NUCĂ VA SCĂDEA

Recolta de nuci în acest an este mai mică și de o calitate mai proastă din cauza condiţiilor climaterice, dar şi a factorului uman. De această părere sunt cumpărătorii de miez de nucă din Bălți, care au început deja colectarea roadei. Prin urmare, nici prețurile pentru acest produs nu au crescut comparativ cu anul trecut.

În prezent, miezul de nucă de calitate superioară este cumpărat cu până la 110 lei per  kilogram. Chiar și așa, oamenii stau la coadă pentru a-și vinde roada, unii cu zeci de kilograme, alții cu sutele de grame.

Oamenii cred că prețul va continua să scadă, deși susțin că miezul în acest an este mai gustos.

Persoanele care achiziționează miez de nucă susțin că pe piața internațională au apărut exportatori noi de nuci care ar fi din India, California sau China, cu volume mari și prețuri mai mici. Totuși, calitatea miezului străin nu poate concura cu cel moldovenesc.

În ultimii ani în Moldova suprafețele plantate cu nuci cresc. Conform datelor statistice producerea totală de nuci constituie anual aproape de 20 de mii de tone. Condiții pentru cultivarea nucilor există doar pe șapte la sută din suprafața Pământului, iar Republica Moldova face parte din aceste șapte la sută. Soiurile de nuci răspândite în Moldova sunt nucul de Costiujeni, Chișinău, Corjeuți, Călărași și de Schinoasa. Soiurile Cazacu și Kogălniceanu au statut de nuci cu perspectivă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture