Ani grei de pușcărie pentru un polițist corupt

Procurorii au contestat sentinţa prin care un ofiţer de sector al Inspectoratului de Poliţie Botanica a fost condamnat la o pedeapsă non-privativă de libertate pentru comiterea actelor de corupţie. Recent, Curtea de Apel Chişinău l-a recunoscut culpabil pe poliţist de comiterea coruperii pasive, stabilindu-i o pedeapsă de cinci ani de închisoare, cu amendă de 20 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activitate în organele MAI pe un termen de cinci ani, anunță Realitatea.

Potrivit actului de învinuire întocmit de procurori, în noiembrie 2013, un bărbat, care urma să fie cercetat penal pentru escrocherie s-a adresat poliţistului pentru a muşamaliza cazul. Poliţistul l-a asigurat că, în schimbul sumei de 400 de euro, acesta poate influenţa la adoptarea unei o hotărâri favorabile şi nu va transmite materialele organului de urmărire penală.

Câteva zile mai târziu, poliţistul a primit prin intermediul unei terţe persoane, în două tranşe, suma solicitată.
În octombrie 2015, pentru cele comise, inculpatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pedeapsă cu care procurorii nu au fost de acord, contestând sentinţa. Astfel, recent, Curtea de Apel Chişinău l-a recunoscut culpabil pe poliţist de comiterea coruperii pasive, stabilindu-i o pedeapsă de 5 ani închisoare, cu amendă de 20 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activitate în organele MAI pe un termen de 5 ani.

Decizia instanţei de apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture