Anul 2022 se propune a fi declarat Anul Recunoștinței veteranilor Războiului din 1992

Proiectul de hotărâre urmează să fie avizat de Guvern și examinat de Parlament.

0

Anul 2022 se propune a fi declarat Anul Recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înaintat de către un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite ipn.md.

În contextul dat autorii proiectului precizează că la data de 2 martie a anului 2022 se împlinesc circa 30 de ani de la începutul conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În această luptă, mai mult de  300 de persoane și-au pierdut viața, iar alți 370 au fost răniți, rămânând cu diferite grade de dizabilitate. Declararea Anului Recunoștinței este propusă în semn de respect față de patriotismul veteranilor, care și-au jertfit viața și sănătatea în lupta pentru libertate, democrație și edificarea statului de drept Republica Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture