APICULTORII DIN NORDUL ȚĂRII SUNT ÎNVĂȚAȚI CUM SĂ-ȘI PROMOVEZE PRODUSUL

Peste o sută de crescători de albine au participat la cea de-a doua sesiune la seminarul „Aspecte vechi și noi în biologia, nutriția și patologia albinelor”, desfășurat în cadrul proiectului-pilot „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”.

Stanislav Levință se acupă de creșterea albinelor mai bine de cinci ani. Acesta deține 50 de famiilii de albine și spune că acest seminar oferă apicultorilor suportul informațional necesar pentru dezvoltarea afacerii.

Aceiași părere o împărtășește și Vasile Ivașcu, care practică apicultura de 50 de ani, îndeletnicire moștenită de la tatăl său.

Cursurile de instruirea a apicultorilor din nordul țării au fost ținute de către Narcisa Mederle, conferențiarul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, România. Potrivit ei acest proiect vine în întâmpirarea problemelor apicultorilor din zona de nord a Republicii Moldova.

Potrivit coordonatorului proiectului Maria Prisăcari, acest plan prevede crearea unui sistem de achiziții pentru stocare, procesare și ambalare a mierii.

Proiectul este pus în aplicare de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cât și Consiliul Raional Edineț. Acesta este finanțat de Guvernul României, valoarea totală a proiectului-pilot „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” se cifrează la 158 de mii de euro.Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture