Apicultorii spun, de ce prețul la mierea de mai a crescut cu 50 %

Viața în Moldova va deveni și mai puțin dulce: în medie, prețul la miere va crește cu 20-30%. Apicultorii atribuie acest lucru capriciilor vremii – temperatura ba scade, ba se ridică primăvara și vara vine seceta. Producători de miere îl numesc acest sezon al apiculturii unul dintre cele mai dificile: recolta de miere din stupii de albine a scăzut semnificativ.

Anul acesta s-a recoltat de trei ori mai puțină miere decât anul trecut. Doar acei producători care au prisacă mobilă au o recoltă bună.

Apicultorii spun că anul acesta prețul pentru mierea de mai a crescut cu 50% din cauza deficitului: acum produsul costă 150-170 de lei. Prețurile pentru mierea de vară au rămas practic la același nivel – 60-80 de lei kilogramul, în funcție de calitate. Pentru a recupera toate costurile de colectare și producere a mierii, prețurile produselor au fost majorate.

Deoarece recolta de miere de mai este mai bogată anul acesta, producătorii o recomandă. Dar înainte de a cumpăra miere, vânzătorii vă sfătuiesc să aflați mai întâi despre proprietățile benefice și despre ce soi este mai potrivit pentru fiecare.

Apicultorii cred că prețul la miere nu va mai crește până în iarna, ceea ce le dă speranța că vânzările vor crește.

Пчеловоды рассказали, почему цены на майский мед выросли на 50 %

Пчеловоды рассказали, почему цены на майский мед выросли на 50 %

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 2. Oktober 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture