Arhivă online a înmormântărilor. La Bălți va fi lansată o platformă pentru căutarea mormintelor

În municipiul Bălți este dezvoltată o platformă specială, în care vor fi introduse datele despre înmormântări în cimitirele din oraș. Aceasta va fi disponibilă și online. Obiectivul proiectului este ca orice doritor să poată găsi cu ușurință mormintele rudelor decedate printr-o platformă specială.  Iurii Hmarnîi a menționat, că primul în ceastă aplicație va fi introdus cimitirul din preajma lacului Comsomolist.

Actualmente, proiectul se află la prima etapă de implementare – specialiștii din Chișinău creează site-ul. Odată ce aplicația va fi elaborată, aceasta va fi prezentată bălțenilor. Cei din urmă vor decide, dacă proiectul are nevoie de modificări.

Totodată întreprinderea municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” anunță, că în curînd va presta un nou serviuciu.

Este vorba despre curățenia mormintelor. Hmarnîi precizează că clientul va putea urmări executarea lucrărilor online. Specialiștii pregătesc, de asemenea, posibilitatea achitării de la distanță pentru acest serviciu.

Bălțenii ar putea folosi noua aplicație în luna septembrie a anului curent.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture