ARMAND GOȘU: „PLAHOTNIUC CONTRIBUIE LA CONTURAREA NAȚIONALISMULUI CIVIC MOLDOVENESC”

Istoricul Armand Goşu crede că evenimentele care se întâmplă acum în țară vor schimba cursul istoriei Republicii Moldova. Mai mult, istoricul spune că prin aceste incidente, Plahotniuc contribuie la conturarea naţionalismului civic moldovenesc.

Acum moldovenii se delimitează de România care nu are nici un pic de empatie pentru ce se întâmplă la Chişinău. Astăzi în Moldova, nu mai contează etnia, nici ce paşapoarte au în buzunar, acum contează ura pentru Plohotniuc, care li se pare că este sprijinit de România. Ura pentru Plahotniuc îi va împinge să se delimiteze de România, care nu le împărtăşeşte această emoţie. Problema identităţii care a chinuit Moldova 25 de ani se rezolvă în acest fel.
Plahotniuc unindu-i pe români şi pe ruşi împotriva oligarhiei contribuie la conturarea naţionalismului civic moldovenesc
”, spune Armand Goşu, într-un interviu pentru Republica.ro.

Miercuri, la Chişinău, au avut loc proteste violente, după ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Pavel Filip, un apropiat al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Au încercat să treacă hoţeşte guvernul prin parlament. O şedinţă extraordinară se anunţă cu trei zile înainte, ei au anunţat-o cu o oră înainte. Procedura de votare a guvernului e lungă, sunt nişte regulamente care trebuie respectate. Ei bine, ieri a durat 32 minute şi 30 secunde, a fost o bătaie de joc. Populaţia este foarte iritată de acţiunile acestei clase politice, mai ales de ce face Plahotniuc, cel mai detestat om politic din Moldova, cu o imagine negativă de peste 90%”, a spus Armand Goşu.

Cetățenii Republicii Moldova protestează deja a treia zi. Liderii protestatarilor, Renato Usatîi, Andrei Năstase și Igor Dodon și-au unit forțele și au reușit să cheme la protest zeci de mii de oameni. Manifestanții își exprimă nemulțumirea față de învestirea noului Guvern și cer alegeri anticipate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture