AU AJUNS LA SPITAL DUPĂ CE S-AU INTOXICAT CU PESTICIDE

14 elevi au ajuns la Spitalul din Rezina, după ce s-au intoxicat cu insecticid. Copii au fost transportaţi la Chişinău, la Institutul Mamei şi Copilului, transmite noi.md.

Incidentul a avut loc în şcoala din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Totul s-a întâmplat după ce o elevă de clasa a opta a scăpat pe holul instituţiei o fiolă cu insecticid, care s-a spart.

În consecinţă, substanţa s-a vărsat pe podea, iar mirosul toxic s-a răspândit rapid. Toţi elevii din liceu au fost evacuaţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, adolescenta a primit fiola cu insecticid de la mătuşa ei şi urma să o transmită mamei.

Situații de acest gen nu am avut în localitate. Acțiunile care au fost: copiii au fost transportați acasă că sunt din satele vecine. Primii copii au fost internați din satul Otac, după o oră de la incident. Școala este închisă. Am fost contactați de la medicina preventivă și vin să facă ventilare„, a declarat primarul satului Cuizăuca.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture