Autocarele moldovenești pot tranzita teritoriul Letoniei fără acte permisive

0

Letonia permite tranzitarea teritoriului său de către operatorii de transport de persoane fără acte permisive, în scopul întoarcerii unităților de transport și a cetățenilor în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA), informează tv8.md.

Decizia privind tranzitarea teritoriului Letoniei de către autocarele moldovenești a fost luată în urma unor negocieri purtate cu Ministerul Transporturilor al Republicii Letonia.

Potrivit autorităților, în prezent se continuă negocierile cu organele competente ale României, Poloniei și Lituaniei, pentru a obține acordul pentru efectuarea transportului rutier de persoane în tranzit fără acte permisive.

În contextul situației din Ucraina, au fost identificate două coridoare verzi pentru tranzitarea unităților de transport blocate pe teritoriul Federației Ruse și Republicii Belarus, în scopul întoarcerii acestora în Republica Moldova.

Totodată, ANTA recomandă operatorilor de transport să-și organizeze curselor cu ocolirea teritoriului Ucrainei.

Pentru informații suplimentare și asistență, puteți apela la următoarele date de contact:
tel.: 0 (22) 220657; 069526562
email: anta@anta.gov.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture