O angajată din Bălți a fost reținută pentru mită în valoare de 500 de lei

242

O angajată a Secției Proiectare din cadrul Întreprinderii Municipale, Biroul Arhitectură și Planificare Bălți, a fost reținută luni de ofițerii CNA și polițiști. Ea este suspectată de corupere pasivă. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, femeia ar fi extorcat și primit 500 de lei de la un bărbat, pentru o autorizație de efectuare a lucrărilor de reconstrucție într-un apartament. Oamenii legeii care s-au aflat în biroul suspectei nu au oferit nicio informație despre scopul perchezițiilor.

A doua zi după percheziții pe site-ul primăriei de Bălți a fost publicat un comunicat de preză în care sunt aduse la cunoștință informații, cu privire la faptul că Întreprinderea municipală „Biroul de Arhitectură și Sistematizare” este o întreprinderea de sinestătătoare și de rând cu procuratura, sindicatele de ramură, oficiul teritorial al Cancelariei de Stat, Inspecția de Stat în construcții „Nord” precum și altele dețin în locațiune încăperi în sediul administrativ al organului autorității publice locale, astfel, colaboratorii instituțiilor date nu sunt „angajați ai primăriei”, precum a fost menționat în publicația electronică Deschide.md chiar dacă au făcut trimitere la ofițerul de presă al CNA Angela Starinski.

Potrivit informației prezentate de poliție femeia a fost documentată timp de o lună de zile, pe faptul comiterii cazurilor de eliberare a actelor de modificare și renovare a construcției în apartamente.

Verificările întreprinse de CNA și poliție la Secției Proiectare a Biroului Arhitectură și Sistematizare Bălți, au fost comentate de primarul Renato Usatîi, pe rețeau de socializare Facebook. Acesta spune că suspecta, nu este angajată a primăriei și funcționar public, precum informează unele posturi de televiziune și portaluri de știri.

La fel, Usatîi a venit cu u detalii pe marginea acestui dosar ,,de corupere pasivă,” așa cum l-au calificat procurorii.

Primarul a luat în batjocură perchezițiile și suma de bani pentru care a fost reținută angajata.

Cazul dat a fost coluat în vizor marți la o ședință din cadrul primăriei de Leonid Babii, viceprimarul de Bălți.

Ca urmare a percheziţiilor în biroul de serviciu a suspectei, amplasat în Primăria municipiului Bălți, au fost depistate și ridicate pachete de acte a unor locuitori a mun. Bălți, care au solicitat modificarea și renovarea construcției în apartament, precum și mijloace bănești nejustificate.

Femeia a fost recunoscută în calitate de bănuită şi reţinută pe un termen de 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Cmentariile sunt închise