Averea lui Igor Dodon, verificată de ANI

Fostul președinte Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor. Despre aceasta a confirmat președinta ANI Rodica Antoci, într-un interviu pentru Anticoruptie. Deși nu a dat mai multe detalii cu privire la controlul demarat în cazul fostului președinte, șefa ANI recunoaște că este nevoie de curaj din partea inspectorilor de integritate pentru a investiga demnitarii cu poziții influente în cadrul instituțiilor de stat.

În cazul fostului șef de stat Igor Dodon, ANI s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări oficiale parvenite la autoritate. Toate au fost direcționate, în mod aleatoriu, către un inspector de integritate.

Șefa ANI mai spune că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.

Igor Dodon, care în prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a fost vizat în ultimii zece ani în mai multe anchete de presă legate de modul de viață al lui și al familiei sale, averea care a crescut considerabil pe măsură ce el a ocupat funcții tot mai suspuse, dar și despre afacerile familiei sale, banii veniți din surse obscure, inclusiv pentru formațiunea politică al cărui lider este, dar și despre dosarele pornite și retrase de procurori legate de finanțările dubioase ale partidului. El și-a etalat de mai multe ori pe pagina sa de Facebook vacanțele cu familia în țări exotice cu destinații scumpe.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture