Babii: Întreprinderile din Bălți trebuie să-și sporească eficiența

Sporirea rentabilității, optimizarea cheltuielilor și extinderea serviciilor de calitate. Acestea sunt principalele obiective propuse de primarul interimar de Bălți, Leonid Babii, pentru a spori eficiența întreprinderilor municipale. În cadrul ședinței de miercuri, 10 ianuarie, el a solicitat administrațiilor întreprinderilor, să prezinte programul de lucru pentru anul 2018, care să corespundă acestor obiective.

Leonid Babii, primar interimar de Bălți: „Analizați eficiența întreprinderilor pe care le gestionați pentru anul 2017. Depistați punctele slabe și punctele forte. Solicit să efectuați programa pentru anul 2018, care să includă optimizarea, rezervele și ce este mai important, extinderea serviciilor și calitatea prestării lor. Vorbim mult, dar acum trebuie să purcedem la acțiuni concrete. Avem nevoie de servicii vizibile locuitorilor. Punem accent pe rentabilitate, venit, capacitatea muncii.”

Leonid Babii, a mai solicitat, ca întreprinderile să nu facă promisiuni pe care nu le vor putea îndeplini și să-și aprecieze corect posibilitățile.

Leonid Babii, primar interimar de Bălți: „Aș dori, ca întreprinderile municipale să analizeze răspunsurile făcute locuitorilor care în mod obișnuit sună așa: am luat sub control, în anul 2018 va fi reparat acel drum, vom face asta. Acum trebuie să analizăm cât ne permit posibilitățile. Iată de ce, trebuie să dăm răspunsuri concrete oamenilor, dar să nu-i hrănim cu promisiuni. Trebuie să planificăm lucrul din resursele existente. Tot ce se face va trece o comisie, pentru a nu ne pomeni în situația că undeva lucrul nu a fost făcut calitativ sau nu a fost dus până la bun sfârșit .”

La sfârșitul anului 2017 administrațiile întreprinderilor municipale au prezentat rapoarte de activitate. Acestea au demonstrat că o bună parte din întreprinderi nu sunt profitabile.

 

Sursă: btv.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture