Baia publică din Bălți va fi scoasă la vânzare

Clădirea băii publice, amplasată pe strada Cicicalo, dar și construcțiile de pe teritoriul adiacent, vor fi incluse în lista obiectelor pentru privatizare. După această procedură, proprietatea va fi scoasă la licitație. Decizia a fost luată în cadrul ședinței consiliului municipal.

Acum 2 ani a început reconstrucția unui complex social, cu deschiderea unei băi publice, cantină socială și coafor pentru persoanele defavorizate. Însă în martie 2019, reconstrucția a fost oprită. Rezultatele examinării stării tehnice a edificiului au fost eronate și greșite. Decizia a provocat dezbateri aprinse la ședință.

Clădirea băii era abandonată de mulți ani. În 2018, autoritățile au început reconstrucția ei. În timp ce curățau tavanele, constructorii au observat că armăturile sunt ruginite. Acest lucru a pus sub semnul întrebării starea clădirii. Atunci s-a decis efectuarea altei expertize, rezultatul căreia a interzis continuarea lucrărilor de reconstrucție. Amenajarea unei băi în această clădire este imposibilă. Totodată s-a decis vânzarea clădirii, pentru că întreținerea edificiului nerestaurat costă orașul aproape un milion de lei anual.

Amintim că în 2019, Renato Usatîi a efectuat o inspecție și a fost nemulțumit de ceea ce a văzut în clădirea fostei băi publice. Pe lângă reconstrucția prea costisitoare, expertiza privind starea tehnică a clădirii nu a fost efectuată corect.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture