Bălțenii au câștigat medaliile de argint în jocurile finale ale Campionatului de baschet

Duminică, 8 noiembrie, la Chișinău au avut loc ultimele jocuri ale Campionatului Național de Baschet al Moldovei. Echipele „Ceadâr-Basket” din Ceadâr-Lunga și „Soroca-Basket” s-au întâlnit într-un duel pentru locul trei.

Baschetbaliști din Soroca au câștigat cu un scor masiv de 101:79 pentru medaliile de bronz din sezonul 2020.

În finală s-au întâlnit echipele „Basco” din Bălți și „Gamma-sind” din Cahul. Baschetbalistii de la Cahul au câștigat într-o luptă tensionată în ultimele minute ale întâlnirii. Scorul final este de 66:69. Astfel, medaliile de aur au revenit echipei Gamma-sind, iar echipa Băli Basco a câștigat argint.

După cum a remarcat căpitanul echipei „Basco” Oleg Cheptene, băieții au luptat cu demnitate până la ultimul fluier al arbitrului și nu au fost inferiori față de adversarii lor din joc. În finală este întotdeauna dificil pentru doi adversari puternici, de data aceasta echipa din Cahul s-a dovedit a fi cea mai bună. Căpitanul echipei bălțene a menționat că sportivii vor lucra la greșelile lor și vor încerca să se răzbune anul viitor.

Potrivit președintelui Federației Moldova de Baschet Alexandr Abramciuc, finala s-a desfășurat într-o luptă bună și incitantă. Cel mai important, campionatul a fost reluat și echipele se pot antrena și juca. Este deja planificat noul sezon, la care un număr mare de echipe și-au exprimat deja dorința de a participa.

Datorită situației epidemiologice din țară, toate jocurile Campionatului Moldovei de Baschet se desfășoară în arenele la Chișinău. Începutul noului sezon este programat pentru 20 noiembrie 2020.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe