Bălțenii datorează ,,Apă-Canal” peste 7 milioane de lei

54

Cea mai problematică Întreprindere Municipală din Bălți, în contextual achitărilor de datorii istorice este ,,Apă-Canal”. Creditele pentru modernizarea sistemului orășenesc de alimentare cu apă s-au acumulat până în anul 2015. Însă nimic nu a fost făcut, însă datoriile trebuie întoarse.

Potrivit Șefului interimar al ,,Apă-Canal”, Leonid Babii, întreprinderea este nevoită să economisească pentru tot, pentru a reîntoarce creditele. S-a ajuns la aceea, că administrația întreprinderii să ceară creditorilor permisiunea de a folosi o parte din sursele financiare, care ajung în conturile întreprinderii.

Potrivit șefului întreprinderii, situația o agravează datoriile consumatorilor, la moment este vorba de 7 milioane de lei.

129 de bălțeni, sunt rău platnici istorici față de ,,Apă-Canal”, ei nu achită pentru consumul de apă din anul 2015. Conectările ilegale la fel influențează negativ asupra situației financiare a întreprinderii, care și fără de acestea o duce de la o zi la alta. Cletuieliel ne contorizate pentru apă pentru anul trecut au însumat 60%.

Бельчане должны водоканалу более 7 млн леев

Бельчане должны водоканалу более 7 млн леев

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 1. Juni 2020

Cmentariile sunt închise