BĂLȚENII I-AU ADUS UN OMAGIU LUI VIERU

Conislieri municipali, profesori, elevi, studenți dar și oameni simpli care au îndrăgit creația lui Grigore Vieru au venit să-i aducă un omagiu marelui poet care în data de 14 februarie, ar fi împlinit vârsta de 82 de ani. Bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Bălți a fost acoperit cu flori.

Creația lui Grigore Vieru a avut un impact puternic asupra societății. Poetul neamului, care a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele  Grai, Mamă, Patrie și Iubire.

Vieru a scris versuri pentru cititorii de toate vârstele, poezia căruia este studiată în grădiniți, școli și universități, menționează Viceprimarul de Bălți , Lilia Sava.

Și pentru că s-a născut de ziua dragostei , a scris și despre femeia iubită, una dintre cele mai celebre fraze pe care le-a zis a fost ” Poate că, într-adevăr, ochii femeii iubite sunt marginea lumii.”

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererîta, fostul judeţ Hotin. S-a stins din viaţă pe 18 ianuarie 2009, în urma unui stop cardiac. Poetul a fost victima unui accident rutier, în timp ce se întorcea de la Cahul, unde participase la un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu. Era membru de onoare al Academiei Române şi a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace. A fost deţinător al Diplomei de Onoare Andersen, cea mai importantă distincţie internaţională pentru literatura pentru copii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture