Bălțenii sunt rugați să raporteze despre maidanezii agresivi

Administrația locală și orășenii sunt îngrijorați de problema câinilor fără adăpost. Unii patrupezi provoacă neplăceri, împrăștiind gunoiul în căutarea hranei, alții însă sunt agresivi și pot ataca trecătorii. În astfel de cazuri, oamenii sunt îndemnați să raporteze despre câinii agresivi. Directorul azilului de câini din Bălți, ne-a spus că echipa responsabilă de prinderea animalelor sunt solicitați zilnic. 

Potrivit lui Vitalii Savchic, nu doar animalele fără stăpân ajung în  adăpost, uneori sunt câini domestici care hoinăresc pe străzi.

Capacitatea adăpostului nu permite găzduirea tuturor animalelor fără stăpân. Prin urmare, dacă maidanezul nu prezintă agresivitate, după sterilizare este eliberat. Managerul instituției susține că unii bălțeni sunt îngrijorați de animalele, care se plimbă pe străzi, iar alții împiedică angajații să-și desfășoare activitatea.

Ghenadie Șmulschi, crede că sterilizarea animalelor nu ajută la combaterea agresivității și a cerut identificarea unei alte soluții. De cealaltă parte, directorul adăpostului a explicat că câinii periculoși nu se întorc în stradă, dar rămân în azil, unde își pot găsi noi proprietari.

Dacă ați observat un câine agresiv, puteți suna la numărul de telefon 067-658-04.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture