Bălțenii vor putea închiria locurile de parcare amenajate special. Banii vor fi cheltuiți pentru amenajarea curților blocurilor locative

144

Autoritățile din Bălți vor să creeze un nou mecanism de organizare a parcărilor cu plată. Proprietarii de mașini vor plăti pentru locurile de parcare, amenajate în curțile blocurilor locative din Bălți.

Cetățenii vor putea închiria un loc în apropiere prin încheierea unui contract de arendă cu administrația orașului. Taxele vor fi transferate în bugetul municipal.

Tariful pentru inchirierea unui loc de parcare va varia în funcție de apropierea locației de casa proprietarului mașinii.

Administrația orașului intenționează în acest mod să rezolve problema parcării haotice în curțile blocurilor locative. Primarul de Bălți Renato Usatîi a menționat că multe orașe practică de mult timp aceasta inovație.

Potrivit lui Renato Usatîi, banii din închirierea locurilor de parcare vor fi cheltuiți în amenajarea curților.

La Bălți, la fel ca și la Chișinău, curțile sunt supraaglomerate cu mașini în așa măsură încât ambulanța sau mașină de pompieri nu poate intra în unele dintre ele. Iarna din acest motiv serviciile comunale nu pot înlătura zăpada din curți. Iar unii proprietari de mașini chiar parchează vehicolele pe trotuare și sub geamurile vecinilor.

Bălțenii vor putea închiria locurile de parcare amenajate special Banii vor fi cheltuiți pentru amenajarea curților blocurilor locative

Bălțenii vor putea închiria locurile de parcare amenajate specialBanii vor fi cheltuiți pentru amenajarea curților blocurilor locative

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 18. November 2019

Cmentariile sunt închise