Bălțenilor le este frică de perioada lungă de carantină: Nu avem rezerve de bani!

Despre sfârșitul perioadei de carantină încă nu se discută. În scimb rezervele de bani ale persoanelor fără un loc muncă sunt pe sfârșite. Prin urmare, frica de a rămâne fără vriun venit în următoarele luni este la un nivel cu frica de a înhăța coronavirusul.

Deși unii au suficiente economii pentru aproximativ șase luni, majoritatea cetățenilor, economisesc mult în aceste zile, iar dacă au posibilitatea de a câștiga bani de la distanță, nu vor ezita să o folosească. Un pensionar cu vocea tremurândă ne-a spus că a luat economiile puse deoparte pentru propria înmormântare, pentru a-și ajuta copiii care au rămas fără lucru și fără ajutorul statului în timpul stării de urgență. Chiar și tinerii menționează că fără sprijinul guvernului nu au cum să supravețuiască  în perioada de carantină.

Un bărbat originar din Soroca, care muncește în calitate de hamal ne-a spus că volumul său de muncă nu s-a micșorat – produsele sunt livrate în magazine și în continuare. Deci acesta va avea un salariu.

Reamintim că Parlamentul Moldovei a declarat stare de urgență în țară pentru 60 de zile, până pe 15 mai.

Bălțenilor le este frică de perioada lungă de carantină: Nu avem rezerve de bani!

Bălțenilor le este frică de perioada lungă de carantină: Nu avem rezerve de bani!

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Samstag, 4. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture