Moldovenii din diasporă, care revin acasă nu vor mai fi obligați să-și cumpere polița medicală

Decizia dată a fost anulată

Comisia pentru Situații Excepționale a anulat decizia de a obliga cetățenii moldoveni, care se întorc de peste hotare să procure polița de asigurare medicală pentru anul curent.

Astfel, reieșind din această situații, moldovenii, care se vor întoarce în țară pe în următoarea perioadă, nu vor mai fi obligați să procure polița de asigurare medicală.

Precizăm că, o asemenea decizie a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale la data de 31 martie curent, prin adoptarea Dispoziției nr. 10.

Totuși, în cadrul unei emisiuni televizate de ieri seara, premierul Ion Chicu, a anunțat că cetățenii moldoveni, care au revenit de peste hotare vor fi obligați să-și facă testul la COVID 19 din banii proprii, în laboratoarele private, întrucât cele de stat sunt supra solicitate.

Potrivit acestuia, la punctele de intrare în țară, ar urma să fie organizate astfel de laboratoare, unde vor fi făcute testele imediat ce pășesc pe pământ moldovenesc. În funcție de rezultatul testului, se vor întreprinde măsurile de rigoare.

Sursa: realitatea.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture