Bălți în carantină: 8 echipe mobile monitorizează ce se întâmplă în oraș

În perioada de carantină 8 echipe mobile formate din reprezentați ai serviciilor primăriei Bălți împreună cu oamenii legii monitorizează respectarea normelor de carantină de către agenții economici care își desfășoară activitatea în oraș.

În majoritatea cazurilor măsurile impuse de autorități sunt respectate iar problemele minore depistate la unele adrese imediat vor fi soluționate. Pentru nerespectarea normelor sanitare și contra epidemiei mai mulți agenți economici dar și persoane fizice  din capitală au fost amendate cu sume usturîtoare.

Orașul Bălți este patrulat zilnic de 8 echipe mobile care verifică dacă agenții economici respectă normele și restricțiile aplicate în timpul carantinei.

Conform regulilor introduse, magazinele alimentare, supermarketurile și farmaciile trebuie să trateze zilnic spațiile cu dezinfectanți, la intrarea în centrul comercial trebuie să existe dezinfectanți pentru clienți, covorașe înmuiate în soluție de clor. La întreprinderile care operează în perioada de carantină, temperatura este măsurată nu numai în rândul lucrătorilor, ci și în rândul vizitatorilor.

Antreprenorii sunt avertizați despre răspunderea pentru încălcarea cerințelor de carantină.

,,Floara Soarelui” este una dintre puținele întreprinderi care nu a încetat să funcționeze în perioada de carantină. Potrivit Elenei Lazu,compania a luat toate măsurile necesare pentru igienizarea spațiilor și atelierelor, a dezinfectat teritoriul,accesul este limitat pentru vizitatori, iar lucrătorii sunt supuși verificărilor obligatorii de către personalul medical dimineața și seara.

Potrivit reprezentanților echipelor mobile, aproape toate magazinele alimentare sau firmele la care au fost respectă măsurile de siguranță. Au fost câteva mustrări minore, însă aceste probleme vor fi eliminate în viitorul apropiat.

Бельцы на карантине: 8 мобильных групп следят за тем, что происходит в городе

Бельцы на карантине: 8 мобильных групп следят за тем, что происходит в городе

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 19. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture