Bălți-Oraș Verde: Proiectul de renovare în curs de dezvoltare

În municipiul Bălți au ajuns specialiștii din România, care vor elabora proiectul de renovare a orașului.  Experții efectuează o analiză detaliată a tuturor structurilor orașului și pregătesc planul final al proiectului. Viceprimarul, Tatiana Dubițkaia, ne-a informat că experții de la Cluj vor pregăti un plan de dezvoltare durabilă a localității. Proiectul: ,,Bălți- Oraș Verde”, urmează a fi implimentat în următorii 15 ani.

Respectivul proiect ar trebui să cuprindă problemele de mediu ale orașului, cum ar fi: utilizarea optimă a sistemului de apă și canalizare, evacuarea corectă a deșeurilor, transportul public al localității și utilizarea energiei ecologice. Tatiana Dubițkaia spune, că în decurs de câteva zile specialiștii vor analiza problemele urbane existente și vor căuta și propune modalități de rezolvare eficientă a acestora.

Svetlana Novicova crede că acest proiect va ajuta transforma localitatea într-un oraș verde, prietenos și confortabil.

Orașul Bălți s-a alăturat orașelor verzi ale BERD în 2019, angajându-se să acorde prioritate și să dezvolte măsuri pentru abordarea provocările de mediu și urbane. Acțiunea este finanțată de către SIDA și face parte din programul emblematic al BERD pentru durabilitate urbană Orașele verzi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture