Bălțiul îngropat în zăpadă

0

Municipiul Bălți îngropat în zăpadă. În adresa postului nostru de televiziune au parvenit mai multe plângeri din partea bălțenilor. Oamenii sunt indignați de modul în care sunt deszăpezite trotuarele curțile blocurilor. Să ajungi la mașină sau la stație de așteptare, este practic imposibil, spun locuitorii.

În cadrul ședinței cu șefii întreprinderilor municipale, directorul Gospodăriei Locativ Comunale, Tatiana Chiaburu spune că angajații muncesc prin curți, de la orele dimineții. Totuși unele zone rămân înzăpezite, din cauza oamenilor. Orășenii își lasă mașinile parcate pe drumuri sau trotuare. Astfel, autospecialele nu-și pot face lucrul.

În sectorul privat al orașului, oamenii sunt nevoiți să evacueze omătul de unii singuri.

S-a dovedit că locuitorii din sectorul privat, sunt responsabili pentru curățarea zonei din apropierea locuințelor. Asta deși sectoarele private ocupă o mare parte a orașului, iar acești oameni achită și ei taxe, care alimentează bugetul local.

Odată cu ninsorile, zeci de orășeni s-au adresat către Spitalul Clinic Bălți cu diverse traume, în urma alunecării. Ne-am adresat către întreprinderea municipală ,,DRCD”, pentru a afla când vor fi presărate cu material antiderapant trotuarele, însă directorul interimar, nu ne-a răspuns.

Anterior, Oleg Samusi, a declarat că întreprinderea dispune de suficiente stocuri de material antiderapant, fără a preciza, însă cantitatea exactă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture