BĂLȚIUL VA DEVENI ORAȘUL TRANDAFIRILOR

În municipiul Bălți vor fi plantați zece mii de trandafiri. Primele lucrări de amenajare a spațiului public au demarat pe strada Ștefan cel Mare, lângă Stationul Orășenesc. Aici sunt plantați cinci mii de trandafiri.

Potrivit șefei întreprinderii municipale „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi”, Svetlana Novicova, ideea de a înfrumuseța orașul cu flori, aparține primarului de Bălți, Renato Usatîi. În acest scop, edilul a dăruit o mie de trandafiri.

O parte din trandafiri au fost procurați de către fondul „Renato Usatîi”, celelalte din sursele oferite din bugetul municipal pentru amenajarea teritoriului în 2016. Celălat teritoriu din preajma opririi publice va fi amenajat în toamnă, asta pentru că acolo, „Direcția de Troleibuze Bălți” efectuează lucrări de reparație în rețea. Aici plantăm cinci mii de trandafiri, restul îi vom planta în alte sectoare din centrul orașului”.

Planurile însă nu se termină aici. Renato Usatîi a dăruit orașului o sută de puieți de liliac și 400 de pomi. Potrivit Svetlanei Novicova, liliacul va fi plantat lângă Stadionul Orășenesc, pentru a completa peisajul, iar pomii de-a lungul arterelor principale.

În cel mai scurt timp, preconizăm și sădirea unor pomi. De această dată vorbim despre pomi a câte 8 ani și mai mult, care vor fi plantați pe marginea arterelor principale din oraș. Acum urmează să stabilim cu certitudine locurile unde aceștia pot fi plantați”.

Lucrările de amenajare a spațiilor verzi au demarat în data de 21 martie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture